lördag 23 april 2011

Lite mer Världsbokdagsfirande!

Idag på Världsbokdagen kan man följa en bokbloggstafett. Nu är ju dagen redan gången rätt så långt, men man kan ju läsa i efterhand såklart.
Det är bloggaren Enligt O som dragit igång stafetten, och här finns länkar till alla bokbloggarna som skriver/har skrivit under dagen.

På Världsbokdagen passar det också att skänka en extra tanke till de som inte har fri tillgång till böcker och bibliotek som vi har här.
Genom Diakonia kan man skänka rätten till litteratur för barn på Västbanken. Klicka här och bläddra framåt till den rättighet ni vill skänka. Så här skriver Diakonia om vikten av litteratur för barn:
"Bra barnlitteratur ger ett underlag för diskussioner om livsfrågor som respekt, tolerans och hur man hanterar konflikter. Det underlättar för barn att hantera den propaganda som förekommer i konflikter, och som ibland riktas direkt till barn. Därför är det viktigt att barnen får alternativa förebilder, och inspiration från andra kulturer där våldet inte råder. Bra barnlitteratur inspirerar också barns drömmar, visioner och lekar."
Läs mer på deras hemsida.

Glöm heller inte min Världsbokdagstävling där man kan vinna en bok! 
Ni hittar tävlingen HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar