måndag 14 november 2011

Dokumentären om världens undergång

Är du less på att bara se amerikanska storfilmer eller svenska filmer om poliser?
Kultur/underhållningsindustrin blir allt fegare för varje år som går. Ingen vågar satsa pengar på något annat än ultrasäkra kort. Det är därför så många filmer bygger på något som redan har blivit en succé. T.ex. en bok, en tv-serie, ett dataspel, en seriefigur, en saga, ett socialt nätverk, en mobil-app osv... Eftersom det var en succé i sin första form kommer det bli en succé i det nya mediet också. I alla fall ekonomisk succé. 

En jättebra grej om man är less på sådant är att man själv är med och finansierar projekt som man gillar. På funded by me kan man lägga upp sina projekt och vem som helst kan sen bidra med pengar till det. Helt enligt alla-bäckar-små-principen. Ett projekt kan vara i princip vad som helst. T.ex. en film.

Jag stödjer en dokumentärfilm som en jag känner är med och gör, Camping at the end of the world.
Minns ni att jorden skulle gå under 21 maj i år? Den här filmen handlar om de som ägnade sina liv åt att sprida detta budskap och om vad som hände efter 21 maj. En mycket intressant filmidé, eller hur?
För att filmteamet ska kunna göra en tredje resa till USA behöver de nu lite mer pengar. Minsta beloppet att skänka är 100 kr, och då får man dessutom DVD:n hemskickad när den är klar om drygt ett år. Skänker man 250 kr får man dessutom gå på exklusiv förhandsvisning av filmen. Skänker man ännu mer finns fler fina grejer att få!
Om inte tillräckligt mycket pengar samlas in får man tillbaka sin pengar. Men jag hoppas inte att det kommer ske, för den här filmen är jag rejält nyfiken på!

Läs om projektet här och stöd det om du tycker det verkar intressant!


Camping at the end of the world trailer from MICROFILM on Vimeo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar