onsdag 13 mars 2013

Göteborg läser på Stadsmuseet

Idag träffades Göteborg läser för första gången. Vi läser John Hall: En historia från det gamla Göteborg av Sophie Elkan och eftersom boken utspelar sig på 1700-talet passade det ju väldigt bra att besöka Stadsmuseets 1700-talsutställning. Jag har sett den två gånger tidigare men nu hade vi en museipedagog med oss som berättade om 1700-talets Göteborg så det gjorde ju det hela intressant. Det förhöjer också nöjet att läsa John Hall när man får lite inblick i livet på den tiden.
Vi diskuterade bokens första del med fokus på den historiska epoken och synen på uppfostran. Det är alltid kul att diskutera en bok man läst med andra som har läst samma bok, och kanske ännu roligare är det att diskutera den medan man läser. 

Häng gärna med på Göteborg läser du också! Man kan diskutera boken på facebooksidan eller följa med på de aktiviteter som anordnas kring läsningen. Under våren kommer det bli stadsvandring och besök på Gunnebo slott som John Hall d.ä. lät bygga som sommarställe. Det fina med Göteborg läser är att man deltar precis så mycket som man själv vill och kan! Börja med att gilla facebooksidan så får du information om vad som händer framöver och intressanta tips på "kring-läsning" m.m. 

Stort tack till Anna och Linda för ett mycket trevligt arrangemang! Och tack till Göteborgs Stadsmuseum också så klart!

Här står jag och tittar på 1700-talskläder

3 kommentarer:

  1. Tack för att du kom! Det var en fin träff med trevliga samtal.

    SvaraRadera
  2. Vad kul det låter med Göteborg läser. Roligt med så många aktiviteter som fördjupar boken. :)

    SvaraRadera
  3. Ja, det är väldigt kul! Det blir lite som en bokklubb uppförstorad och förlängd till flera månader :)

    SvaraRadera