söndag 4 november 2012

Säsongspremiären av Downton Abbey!

Äntligen kom den, dagen vi har väntat på så länge!
Downton Abbey: Series 3, Episode 1.

Jag älskade att Sibyl och Tom Branson är med igen! Och Violet, Lady Grantham, har ju alltid ett gäng härliga one-liners på lager.

Men mitt absoluta favourite moment i dagens avsnitt var när Matthew sa att Tom skulle vara hans best man!
Vilket var ditt favourite moment?

www.itv.com/downtonabbey


P.S. Något man inte ska göra om man vill undvika spoliers är att googla på Downton Abbey. Seriously!! Gör det INTE!! D.S.


10 kommentarer:

 1. Haha, jag är ju romantiskt lagd, så mitt favourite moment var när Mary kom nerför trappan i sin brudklänning och Carson och lord Grantham stod med gapande munnar. :)

  Jag gillar också att Sybil och Branson är tillbaka. Är fortfarande sur över att tittarna snuvades på deras bröllop. Plus att det hade varit kul att få se något ur deras liv på Irland.

  Annars är jag en smula besviken hittills på säsong 3. Tycker inte att det känns lika spännande och snyggt som tidigare. Lite såpoperevarning på en del grejer, t.ex. massiva överdrifter att Branson skulle vara oborstad (haha, och det där med drogen i drinken kändes bara för mycket. Gick noblessen verkligen omkring med drogpiller i fickorna 1920?) och jag vet inte vad jag ska tycka om Coras mor. Men hoppas att det blir bättre, för det är ju en del avsnitt kvar, tack och lov! :)

  SvaraRadera
 2. ja, det kändes lite ologiskt att Branson blev drogad. Men best man-grejen rundade av det fint!

  Kyssen när de blundade blev också lite för mycket, och Coras mamma... ja... vad ska man säga... Det blev lite väl intensivt när hon hälsade på alla med varsin verbal punch in the face.

  Det känns som om det första avsnittet mest skulle lägga grunden för alla drama som kommer sen. Men vi får se hur det utvecklar sig!

  SvaraRadera
 3. Äntligen är den tillbaka! Mycket trevligt att Sybil och Tom dök upp, och tänk att det var lady Grantham som skickade pengarna. Karaktärer med nyanser! Smälte också lite när mr Bates, denna ärans man, sa till Anna att hon skulle åka till Frankrike "och skaffa minnen till dem båda." Suck.

  Ska verkligen bli intressant att se hur alla upplägg som lagts upp i första avsnittet kommer att utvecklas! Och jag ska inte googla :)

  SvaraRadera
 4. Nej, visst är det roligare att få veta allt i rätt ordning! :)

  SvaraRadera
 5. Min favorit-moment efter att ha sett avsnittet igårkväll var den absolut sista repliken av Mary, framme vid altaret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med! Ett helt lysande samtal att ha vid altaret, som säger en del om hur hon är.

   Radera
 6. Oj, vad var det hon sa då? Det har jag glömt bort. Men jag minns att det var något memorable, bara att jag inte memorerade ändå... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matthew säger att han inte var säker på att hon skulle komma. Hon svarar: I'm glad to hear it. I should hate to be predictable

   Radera
 7. Har sett alla avsnitt av se3 utom det sista och det händer en hel del!

  SvaraRadera