lördag 27 augusti 2011

Om mitt läsande

En liten enkät så här på lördagskvällen... Hittad hos Enligt O.


Vad ska du läsa i helgen?
Jag ska läsa Aprilhäxan av Majgull Axelsson. Smått paniskt, eftersom jag måste hinna läsa ut den till min bokcirkel på måndag.


Hur ser den perfekta lässtunden ut?
Jag har diskat och gjort fint i köket. Jag gör mig en perfekt kopp te i en svart mugg eller en stor apmugg. Kanske en lite bit mörk choklad. Jag sitter i min soffa och har tänt en myslampa och några ljus. Och den stora fula golvlampan så att jag ser texten bra. Det är mörkt ute och jag är ensam hemma. 


Din bästa lässtund förra veckan?
I kön till Bio Roy, väntandes på gratisbiljetter till Jane Eyre, stod jag och läste SMS från Soppero av Ann-Helén Laestadius. Jag stod och smålog litegrann för mig själv när Agnes fick såna där gulliga, ungdomligt oskyldiga kärleksförklaringar från Henrik. Min lässtund slutade dock i ett antiklimax då min svägerska kom när jag bara hade 2 sidor kvar av boken. Antiklimax för bokläsandet alltså. Inte för resten av kvällen. 


Hur många timmar i veckan tillbringar du egentligen i böckernas värld?
Det är väldigt olika. Om jag är ledig och håller på med en riktigt fängslande bok kan det nog bli 20 timmar på en vecka. Andra veckor kanske bara 4 timmar... 


Var läser du aldrig?
När jag åker bil. Spårvagn går bra. Buss endast i nödfall. Som t.ex. om man läser en jättebra bok och bara måste läsa ett par sidor till... 
Jag läser aldrig böcker på toaletten. 


Vad läser du aldrig?
Jag läser sällan självbiografier. Särskilt inte om de är skrivna av personer under 30. 


Vilken är din favoritbokhandel?
I Göteborg är det såklart mitt gamla jobb Din Bok, men en nyfunnen favorit är också Lohrs Pocket MedMera vid Kapellplatsen. 


Du får 300kr att handla böcker för. Vad köper du?
Jag skulle nog köpa pocketböcker. För då skulle det ju räcka till många fler. Det skulle bli romaner och ungdomsböcker. Sånna som står på min att-läsa-lista. Typ sånna som är så där 2 år gamla och jag inte har hunnit läsa ännu. 


Vilken aktuell bok skulle du inte läsa ens om du fick den gratis?
Happy Happy - en bok som skilsmässa av Maria Sveland känns inte som en bok som skulle intressera mig. 


Vilken ännu ej utkommen bok längtar du mest efter just nu?
Senast för ett par timmar sedan tänkte jag faktiskt att jag längtar efter att få läsa fortsättningen på Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Eld kommer förmodligen ut i mars-april nästa år. 


Om du också svarar på enkäten i din blogg, lägg gärna upp en länk i en kommentar. 

2 kommentarer:

  1. Nej, Happy Happy klarar jag mig utan också. Lockar inte. Lycka till med Aprilhäxan, jag gillade den, men har inte läst något mer av Axelsson konstigt nog.

    SvaraRadera
  2. Jag skulle nog dessutom ta det som en rätt stor förolämpning om jag skulle få den av någon. haha! :)

    SvaraRadera