fredag 3 juni 2011

Vem delar jag dag med?

Jag har alltid velat dela födelsedag med nån cool person som typ Franz Kafka eller Shakespeare eller åtminstone George Lucas. Men efter lite eftersökningar (wikipedia) så hittade jag en som jag kan vara stolt över att dela födelsedag med:

Colleen Dewhurst 

Colleen Dewhurst (1924-1991) spelade Marilla Cuthbert (Annes fostermor) i min barndoms favorit-TV-serier Anne på Grönkulla och Vägen till Avonlea.
TV-serien Anne på Grönkulla bygger så klart på boken med samma namn av Lucy Maud Montgomery. Vägen till Avonlea är skapad av samma regissör som gjorde Anne på Grönkulla (Kevin Sullivan) och bygger på berättelser från Montgomerys olika böcker. Därför finns alltså Annes fostermor med som en biroll i Vägen till Avonlea. Serien kretsar kring familjen King, och åååh, vad jag saknar dem nu när jag googlar lite och får se lite bekanta ansikten. Är det någon annan som minns denna fantastiska serie?1 kommentar:

  1. jag såg delar av serien förra sommaren när den gick på tv och blev helt kär!!! va kul att du skrev om det här :D får mig att minnas tillbaka, även om de inte är så långt tillbaka i tiden, hehe... kul blogg föresten!
    /Amanda

    SvaraRadera