torsdag 30 juni 2011

Niceville

I bilen vi lånade för att ta oss till Värmland råkade det ligga en ljudbok som vi började lyssna på. Boken var Niceville av Kathryn Stockett som faktiskt redan stod på min att-läsa-lista. Jag klarar inte av att lyssna på ljudbok när jag är hemma; jag blir alldelens för rastlös. Men att lyssna på ljudbok när man åker bil långt är alldelens utmärkt! Tyvärr fanns bara första cd:n i bilen, men det var faktiskt så att jag redan stod på kö på den på biblioteket ("riktiga" boken alltså, inte ljudboken), så om nån vecka får jag läsa fortsättningen. 
Niceville ska bli film, så istället för att berätta vad den handlar om så visar jag trailern, ja den heter alltså the Help på originalspråk:

6 kommentarer:

 1. Den verkar ju jättebra! Kul! Bra historia och fina kläder. :) Kanske är den boken jag ska skaffa till sommarläsningen... men att det är kö på bibblan var ju inte bra.

  Har ett svagt minne av att det redan finns en film som heter Niceville. Eller heter den något annat, liknande!? Hm...


  /Christine

  SvaraRadera
 2. Det är 5 personer i kö (men jag är först i kön nu) och jag tror att dom köper in fler ex, så det kan gå snabbt att få den. Men annars finns den i pocket, så det är inte så dyrt att köpa den.

  SvaraRadera
 3. förresten, det är kanske pleasantville du tänker på? http://www.imdb.com/title/tt0120789/

  SvaraRadera
 4. Den här vill jag både läsa och se!! Tack för tipset syrran! /Lisa

  SvaraRadera
 5. Boken var ganska bra, men filmen verkar lite B... Ser inte ut som den har fått så stor budget tilldelad sig. Och ska inte miss Hilly vara tjock? Och miss Skeeter lång och blond? Alltid lika obehagligt när inte filmversionerna stämmer överens med hur man själv föreställt sig boken. :P

  SvaraRadera
 6. Hej Maria! Har just läst Niceville nu, efter ett tips. Intressant! Vi hörs och syns hoppas jag / Sylvia

  SvaraRadera