lördag 23 april 2011

Världsbokdagstävling - Vinn en bok!

Idag, 23 april är det, förutom påskafton, UNESCO:s Världsbokdag!
Svenska UNESCO har uppmanat till att flytta uppmärksammandet av dagen till 13 april just i år för att det inte ska krocka med påsk. Men internet är ju öppet dygnet runt, alla dagar, så jag firar Världsbokdagen nu, 23 april, som sig bör!

Hur man väljer att uppmärksamma denna dag kan ju vara lite olika. Världsbokdagen instiftades 1995, men traditionen fanns långt innan. I Katalonien har man sedan medeltiden firat Sankt Görans dag 23 april med att männen köpte rosor till kvinnorna. 1923 började man också uppmärksamma författaren Miquel Cervantes död denna dag (han dog 23 april 1616) och traditionen med att kvinnorna skulle ge en bok till männen föddes.
Symboliken i att kvinnorna får en ros medan männen får en bok kan ju diskuteras... Kvinnor får förgänglig skönhet medan männen får varaktig bildning...

Själv så blir jag 1000 ggr gladare om jag får en bok än om jag får en blomma (nästan oavsett vilken bok och vilken blomma).
Därför tänker jag fira Världsbokdagen med att ge bort en bok! 
Tyvärr har jag inte råd att ge en bok till alla som vill ha en, så därför tänkte jag ha en liten tävling. Priset är ett presentkort på 70 kr som gäller på Din Bok i Göteborg (det räcker till ca 1 pocketbok). Både män och kvinnor får vara med i tävlingen, och man behöver inte köpa mig en ros. Det enda man behöver göra är att skriva sitt namn och något sätt man kan kontaktas på i en kommentar på det här inlägget (t.ex. ett telefonnummer eller en mailadress). Sedan lottar jag om vem som vinner.

Om tävlingen:
Lämna din kommentar senast måndag 25 april.
Presentkortet kan användas till vad som helst i butiken.
Presentkortet är giltigt i 3 år. 
Presentkortet kommer skickas med post, eller överlämnas på annat sätt som passar. Du behöver inte betala porto. 
Jag lovar att jag bara kommer använda kontaktuppgifterna för att meddela vinnaren av tävlingen. Jag kan dock inte ansvara för vad andra gör med dem. Man får gärna radera sin kommentar efter måndag. (Om du är någon som jag känner så kan det räcka med att du skriver för- och efternamn. Så länge det av kommentaren inte är någon tvekan om vem du är.)


Glad Påsk!

9 kommentarer:

 1. Jag vill vinna ett presentkort! /Malin - maaliiin.l@hotmail.com

  SvaraRadera
 2. Jag vill vinna ett presentkort! /Lisa 'systeryster' Larsson

  SvaraRadera
 3. Nu har jag suttit och läst det mesta i din blogg. Kul! Den ska jag följa.
  Härmed anmäler jag mig också till presentkortstävlingen. / Berit

  SvaraRadera
 4. Ja, ett presentkort vore inte tokigt! Om jag vinner kan du låna boken när jag läst den. :-) /christine anvegård, you know my number

  SvaraRadera
 5. Skiiit, fyra timmar sen...

  SvaraRadera
 6. Dåligt att jag inte har internet oftare!! Får va med i nästa tävling!/Maria Almestål

  SvaraRadera
 7. Vem vann? /Chris

  SvaraRadera
 8. jag ska nog dra en vinnare ikväll.

  SvaraRadera
 9. Grattis Berit! Presentkortet skickas till dig inom kort!
  (lottdragningen har övervakats och kontrollerats av: Markus Göranson)

  SvaraRadera