fredag 18 mars 2011

Rumours

Dagens snackis bland 9:orna var att Pokémons skapare dött i tsunamin. Det är dock falskt. Det sprids liknande rykten på facebook och twitter om andra kända japaner, så konsultera någon säkrare källa innan ni klär er i sorgedräkt (Hello Kittys skapare är inte heller död).


Egentligen borde jag inte gilla Pokemon. Bl.a. av följande anledningar:
 • Det är ett program som endast är till för att locka barn att köpa onödiga spelkort ("gotta catch 'em all").
 • Konceptet, att människornas mål i livet är att samla in pokémons och låta dem strida mot varandra, är helt emot mina principer.
 • Jag var inte ens barn när Pokemon kom till Sverige.
 • Det är en apostrof ovanför e:et utan att man ska betona det.

Men... jag gillar ändå Pikachu och Charmander och Jiggly-Puff. Det kanske är just alla dom här fantasivarelserna som var det jag inte kunde motstå med serien. Dom är ju så söta!
Det var under gymnasiet, efter att ha haft en sommarjobb som innebar att vi såg på TV nåra timme varje dag, som jag nördade ner mig lite i Pokémon. Varje morgon såg vi på Pokémon och Sailor Moon och varje eftermiddag var det Tillbaka till Aidensfield och nån brittisk dramaserie om brandmän. Min favorit var Pokémon, medan Lisa (som var lite mer tjejig av sig) gillade Sailor Moon mer.
Pikachu blev så här glad när han fick veta att Satoshi Tajiri fortfarande lever! 

2 kommentarer:

 1. hahaha, den där listan är SÅ Mia måste jag säga! "är helt emot mina principer" och "det är en apostrof ovanför e:et utan att man ska betona det". Du är ju så rolig Mia!
  Jo, Sailor Moon var mer min melodi. Om jag ska på maskerad nu snart ska jag nog klä ut mig till Sailor Moon eller kanske Sailor Jupiter...

  SvaraRadera
 2. hahaha! Underbart! Jag måste fixa en maskerad bara för att få se dig som en sailor-brud. men egentligen var ju sailor moon den töntigaste av dom, så välj den där sailor jupiter istället. jag kan klä ut mig till jiggly-puff!

  SvaraRadera