torsdag 17 mars 2011

"I just want to be perfect"

När jag vaknade imorse hade jag det här på hjärnan.


Precis, jag såg Black Swan igår. GAAAAALET obehaglig! Men också en av de bästa filmer jag sett. Det är väl värt att våga se den! Nu när det är ljust ute, och det var nästan 20 timmar sedan jag såg den, så har rädslan gått över. Men igår kväll när jag kom hem vågade jag varken titta mig själv i spegeln eller blunda.


Men, bortsett från att den var lite obehaglig ibland: JÄTTEBRA!! Det är en av de mest välgjorda filmer jag sett. Jag förstår verkligen att Natalie Portman vann en Oscar (och en BAFTA och en massa annat) för sin rollprestation! Men filmen borde ha vunnit Oscar för bästa film och bästa foto också, minst! Iofs har jag inte sett så många av de andra nominerade filmerna...
Se den, se den, se den!! Men se den med någon vars arm ni kan gömma ögonen i ibland (Tack Markus). Om du bor i närheten av Göteborg, se den på Bio Roy! Mycket charmigare än på Bergakungen. Den visas 15.30 på fredag, måndag och tisdag.


Snygg filmaffisch!
----- SPOILERVARNING ----- SPOILERVARNING -----
Fortsätt läsa endast om du har sett filmen redan, eller inte kommer göra det!!!
-----
-----
-----
-----


Alltså, den där mamman! Hon var ju den mest creepy av dem alla! Jag fick klaustrofobi varje gång man var i deras lägenhet. Man fick känslan av att mamman aldrig lämnade hemmet och att de aldrig träffade någon annan. Obehagligast med mamman var när Nina var i sängen efter att hon vaknat å inte visste att mamman suttit där hela natten, och när hon tog bort dörrhandtaget. Jag trodde att mamman blivit helt galen och att de skulle vara instängda och typ nästan döda varandra till slut. Tur att hon kom ut snabbt. Jag har lite svårt för instängdhet. I
Med en sån mamma, inte konstigt att Nina var hämmad! Det var Ninas uppväxt med den överbeskyddande mamman som gjorde att hon först inte kunde spela the black swan. Hennes mörka sida var så djupt nedtryckt att hon var tvungen att döda sin vita sida för att the black swan skulle få komma fram. Jag funderade lite över varför hon inte var skadad när hon dansade den svarta svanen, efter att hon dödad Mila Kunis/sig själv. Men det var ju bara den vita svanen i henne som hade blivit skadad, inte den svarta. Så tror jag. Vad tänker du om filmen?

1 kommentar: