söndag 27 mars 2011

En ny Narniafilm!

3 av 7 Narnia-böcker har blivit film och jag trodde att The Silver Chair skulle bli 4:de film, men nu tillkännager Walden Media officiellt att Magician's Nephew är nästa på tur.
Eftersom de inte börjat skriva på manus ännu så kan det dröja ett bra tag innan vi får se Narnia på bioduken igen. Det känns faktiskt jättespännande att MN blir film, även om jag hade hoppats på SC. Men SC har ju, liksom de 3 andra Narniafilmerna, filmatiserats förut (BBC:s TV-serie alltså), så det blir nice att se något helt nytt.

Magician's Nephew, Min morbror trollkarlen, handlar om hur landet Narnia skapades och skrevs som bok nr. 6 av 7. När böckerna ges ut nu brukar Min morbror trollkarlen räknas som nr. 1 i serien, eftersom den utspelas först enligt Narnias kronologi. Om man ska läsa böckerna för första gången är det dock bättre att börja med Häxan och lejonet.
Min morbror trollkarlen börjar på följande vis:
Det här är berättelsen om något som hände för länge sedan, på den tiden då din farfar var liten. Det är en berättelse av stor vikt, för den förklarar hur alla resor fram och tillbaka mellan vår värld och landet Narnia först började. 
Boken är skriven utifrån att läsaren ska känna till Narnia redan, medan Häxan och lejonet är skriven som om Narnia är helt okänt för den tänkta läsaren.


Min morbror trollkarlen av C.S. Lewis.
Illustrerad av Pauline Baynes

3 kommentarer:

 1. Som jag längtar! Men det är ju det som är charmen att inte alla filmer i tex en trilogi visas på en gång, att man får bygga upp förväntningar och längtan till den stora dagen. Samma sak med tv-serier, man förstör charmen av att se 10 avsnitt på en gång!

  SvaraRadera
 2. ja! jag trodde t.ex. aldrig att dagen skulle komma då jag fick se sagan om konungens återkomst. Häftig känsla när man satt där i biosalongen efter all väntan!

  SvaraRadera
 3. Min Morbror Trollkarlen ar min absoluta favoritbok i Narnia-serien och jag ar sa oerhort glad att de skall gora film av den! Har funderat en del pa vem som skulle kunna passa i rollen som Morbror Andrew...

  Jag hoppas verkligen att de gor slag i saken och filmar alla 7 bockerna, det skulle bli fantastiskt! * frossar i Narniafilm*

  SvaraRadera