torsdag 8 december 2011

Simon och ekarna - The Movie (repris)

Eftersom Simon och ekarna har premiär imorgon re-postar jag mitt inlägg om filmen som jag skrev 27 september:
I samband med bokmässan förhandsvisades Simon och ekarna på Bio Roy i samarbete med Göta Film och Göteborgs Filmfestival. Och jag hade turen att lyckas få tag på biljetter.

Filmen var mycket bra! Underbart vackert foto och bra manus. Det är verkligen en konst att lyckas göra en riktigt bra film av en så lång och händelserik historia. Naturligtvis var väldigt mycket bortplockat. Men hellre det än att hasta igenom för mycket av bokens innehåll.
Mina två vänner som var med hade inte läst boken, men tyckte också, så filmen rekommenderas både till dig som läst boken och till dig som inte läst den. Tyvärr har den inte premiär förrän 9 december.
Intressant kuriosa är att Jan Josef Liefers som spelar Ruben Lentov inte kan ett ord svenska mer än de repliker han har i filmen.
Lite småkul också att Helen Sjöholm ska spela en kvinna som är tondöv... 
Om du vill läsa vad jag tyckte om boken så hittar du det här

Detta inlägg skrevs ursprungligen den 27 september 2011.

1 kommentar:

  1. Jag var också på förhandsvisning i onsdags och håller med om att fotot var mycket fint. Däremot har jag en hel del andra invändningar (se här: http://bokmilaskogen.wordpress.com/2011/12/07/pa-forhandsvisning-av-simon-och-ekarna/).

    Wow, jag som tyckte att Liefers var bäst i hela filmen. Hade inte en aning om att han inte kan svenska!

    SvaraRadera