torsdag 8 december 2011

8 dec

Till alla som ännu inte har upptäckt Astrid Lindgren som fantasyförfattare


Det kan finnas olika anledningar till att man inte har fått erfara att Astrid Lindgren är en utmärkt fantasyförfattare. Kanske har man växt upp i ett land där Astrid Lindgren inte var lika obligatorisk som mellanmjölk i alla hem. Kanske har man växt upp under en tid då Harry Potter var den rådande inkörsporten till fantasylitteratur. Kanske är man nyfödd. Vilken anledningen än är till att man ännu inte har stiftat bekantskap med Mio och Skorpan så är det dags nu! Det är sannerligen dags!
Mio min Mio och Bröderna Lejonhjärta finns i nya snygga pocketutgåvor. Pocket=billigt, så köp båda två till någon du gillar!
Bokhandlarnas rekommenderade läsålder är 9-12 år. Det är väl ändå lite väl snävt, eller vad tycker ni?! Jag rekommenderar dessa två böcker till alla som är läskunniga. Och är man ej läskunnig kan man få dem lästa för sig. Så enkelt var det!


Bröderna Lejonhjärta
Utgiven första gången 1973
Mio min Mio
Utgiven första gången 1954

1 kommentar:

  1. Håller med om att 9-12 känns snävt, har reagerat på det tidigare, de allra flesta av Astrid Lindgrens böcker går ju att läsa för alla åldrar! :)

    SvaraRadera