söndag 16 oktober 2011

Hänt i vecka 41

En ny programpunkt i min blogg kommer bli en hänt i veckan. Hänt i veckan kommer publiceras varje söndag. Observera att jag lovar detta!
Det kommer vara 7 kategorier liksom veckans dagar. Om det kommer komma en vecka med mindre än 7 dagar så kommer jag ta bort en kategori just den veckan.

Här har vi då vecka 41:

Veckans läsupplevelse: En liten smula underbar av Dawn French. Mysigt rolig och mitt i prick!

Veckans filmupplevelse: Submarine. Bio mitt på en måndag. Lovely!

Veckans pyssel: 
babymössa med vad som ska bli
en matchande halsduk
Veckans skratt: 16-årige Oscar i En liten smula underbar. Jag älskar honom.
"Och så nedlät sig tisdagen äntligen att randas. I en vecka var jag tisdagens slav och den min herre. En grym herre. Hur kunde den gäcka mig så - helt avsiktligt bromsa in tiden? Varje dygn har släpat sig förbi i snigelfart, hånat mig med sin oförskämda tröghet. Hela livet har gått i slow motion. Tick tack tick tack. Jag stod på randen till melankoli då måndagen helt magiskt kom och förebådade tisdagens annalkande härlighet."
Veckans tår: sista avsnittet av This Is England '86

Veckans fundering: "Lärare har inget ansvar och viss utbildning."

Veckans ord: Glädjeutsugare

6 kommentarer:

 1. Tror jag ska byta språk och läsa En liten smula underbar på svenska. Läser den på engelska nu och det tar sådan jäkla lång tid. Känns som om jag förstör en bra bok.

  SvaraRadera
 2. jag har inte läst den på engelska, så jag har inget att jämföra med, men den var bra på svenska i alla fall! Doras delar var klockrent tonårsaktiga!

  SvaraRadera
 3. Oscar är underbar! Så modig och så självklar. Jag önskar att jag läst boken på engelska, tror jag hade gillat den ännu bättre då. Får tänka på det med nästa bok av Dawn French. Om det blir någon sådan? Jag kunde bli lite irriterad på Dora, tyckte språket kändes lite överdrivet. Kanske jag sluppit den känlan om jag läst på engelska.

  SvaraRadera
 4. Men här är du ju, eller hur? Min kära tålmodiga bokvän?! :)

  SvaraRadera
 5. JA!!! Äntligen hittade du mig! :)

  SvaraRadera
 6. Haha, förlåt! Jag har inte varit så fungerande i hjärnan sista veckan - alldeles för mycket på jobbet! Men nu är jag här och jag har hunnit läsa ut boken jag fick, den var jättebra!! Tack så hemskt mycket :) *Har även kvar polkagrisarna, de behövs efter en arbetsdag* ;) KRAM!

  SvaraRadera