onsdag 20 februari 2013

Bokbubbel: Känslan av ett slut

Ikväll har vi bokbubblat Känslan av ett slut av Julian Barnes.
De flesta gillade boken även om ingen gav den högre än 4. En 3:a och en 2:a blev det också. Medelbetyg: 3,5. En välskriven bok, var de flesta överens om.

Boken handlar om en man som tänker tillbaka på sin ungdomskärlek när han oväntat ärver en summa pengar och en dagbok efter hennes mor. Boken handlar om minnen och hur vi väljer att komma ihåg vissa saker och förtränga andra. Vi diskuterade att det var svårt att veta vad som verkligen hade hänt eftersom man bara fick huvudpersonens sida av händelserna, och dessutom inte kunde vara säker på att han kom ihåg det så som det verkligen var.
Vi pratade också om hur snabb man kan vara med att döma folk och analysera deras beteende bara utifrån ytterst lite information. Man kunde störa sig på att huvudpersonen i boken byggde upp en hel livshistoria åt en man enbart baserat på ett mail och ett möte 40 år tidigare. Men själv är man kanske inte så mycket bättre. 

Om ni vill läsa mer om boken och vad vi pratade om kan ni göra det hos Och dagarna går... och Enligt O

Det var mycket trevligt att träffa bokbubblarna igen. Det är faktiskt drygt ett år sedan jag var med senast. Ibland kommer livet emellan...
Men nu hoppas jag att jag ska kunna vara med lite oftare. Jag ser också fram emot Göteborg läser

1 kommentar: