torsdag 14 juni 2012

Let the Game of Thrones begin!

Jag har gett mig in i ett projekt som nog kan bli långvarigt. Jag har börjat läsa första game of thrones-boken! Eller Kampen om Järntronen som den ju heter eftersom jag läser på svenska. Det skulle ju ta dubbelt så lång tid att läsà på engelska, och efteresom första boken är 700 sidor och texten är pytteliten så jag tyckte att svenska var ett bra val av språk. Dessutom finns det 4 böcker till i serien att läsa efteråt, och fler ska det bli tydligen. Jag kommer alltså ha att göra de närmsta åren. Om jag gillar det vill säga. Och so far så gillar jag det! Det är såklart mycket lättare att hänga med när man har sett tv-serien eftersom det är ungefär 20 olika huvudpersoner, som nog kan vara lite jobbiga att hålla reda på i början. Nu kan jag istället helt hänge mig åt läsupplevelsen utan att anstränga min hjärna alltför mycket med släktskap och sådant. Detta är det första inlägget jag skriver från min iPad, och det är lite mindre okrångligt än att skriva från en dator, så det blir inget längre inlägg Än detta idag. Nu ska jag fortsätta läsa!

6 kommentarer:

 1. Sambon har samma projekt, jag har inte bestämt mig än.....
  Men vi (jag) gjorde misstaget att beställa dubletter av del 3 Svärdets makt så säg till om du behöver den!

  SvaraRadera
 2. Har du iPad!!! Underbart! :) Därför du börjar spela Rumble också?! Nu ska jag åka bort med jobbet så jag kan inte spela förrän på torsdag tidigast igen. Det är ju i Marcus iPhone... På tal om Game of Thrones fick jag förklarat handlingen för mig i veckan faktiskt, hos några vänner i Sthlm. De var fast i serien. Ska du titta på den efter du läst böckerna? Kram o trevlig helg! /Christine

  SvaraRadera
 3. Åsa, ja, jag har del 1 och 2, så jag skulle HEMSKT gärna vilja ha del 3 också. hör av dig om du kan tänka dig att skicka den, så skickar jag dig en slant.

  Christine, ja, jag har fått en iPad från jobbet. tanken är att några klasser ska börja jobba med iPad efter sommarn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maila mig din adress på Isaksson.nilsson(snabel:a)gmail.com så skickar jag den!

   Radera
 4. Jag har sett första säsongen av game of thrones, det är därför det är lättare att hänga med i vilka alla personer och släkter är.

  SvaraRadera
 5. Jag gjorde också så - såg serien först och sedan läste boken. Inte alls min vanliga genre men jag gillade boken och det var klart lättare att läsa den och hänga med när man sett serien. Tycker den håller sig väldigt trogen dessutom. Kul utmaning!

  SvaraRadera