lördag 13 december 2014

De bästa barnböckerna jag (och Bodil) läst i år

Häromdagen bloggade jag om den bästa ungdomsbok jag läst i år, och nu är det dags för bästa barnboken jag har läst i år.

Jag är mycket glad att ha en liten dotter som gillar böcker! Redan när hon bara var några månader gammal märktes det tydligt vilka böcker hon föredrog framför andra. Hennes första favoritbok var den här:
Snigelns visa. Text av Gustaf Fröding och illustrerad av Malin Biller.
Kul att hon redan fattat tycke för finlitteratur! Även om jag gissar att det mest är illustrationerna hon uppskattar än så länge.

En annan bok hon gillat väldigt mycket är den här:
Tre visor, illustrerad av Catarina Kruusval. Jättefina bilder, och man kan variera sig genom att ibland läsa dem som sagor och ibland sjunga sångerna. Ibland har Bodil inte velat lägga ifrån sig den när hon ska somna utan vill fortsätta hålla i den när jag släcker lampan.

Jag gillar också dessa böcker mycket, men jag tror att min favorit av de böcker vi läst i år är Nämen Benny av Barbro Lindgren, illustrerad av Olof Lagerkrantz.
Gamla pixi-böcker kan vara svåra att få tag på, och Tre visor verkar vara tillfälligt slut på förlaget. Men Malin Biller har gett ut en hel bok med illustrerade Fröding-dikter och barnsånger illustrerade av Catarina Kruusval (inte bara dessa tre) finns utgivna en och en i pekboksvariant med hårda blad. Barbro Lindgren har skrivit tre böcker om Benny.

Alla dessa tips kan du hitta hos Glansholms bokhandel.

4 kommentarer:

 1. Härligt med en liten läsare :-)

  SvaraRadera
 2. Eller hur! Jag slås om och om igen över hur tur jag har som har fått just henne! (inte bara för läsningen, utan för allt annat med henne som också är fantastiskt!)

  SvaraRadera
 3. Är det inte hon som fått just dig som mamma? /Lena Larsson

  SvaraRadera
 4. Jo, det också, mamma :)

  SvaraRadera